Aktuellt!

På grund av rådande pandemi anser vi oss tvungna att ställa in vårens resterande konserter.

Vi jobbar på att flytta konserterna till våren-21 i stället.
Kulturhusets arrangemang ”ISABELLA LUNDGREN tolkar BOB DYLAN” som skulle blivit av den 7 april är flyttad till vår säsongspremiär den 8 september.
Då hoppas vi alla att samhället rullar på igen så vi får träffas och njuta av fin livemusik, tillsammans.

Tag hand om dig på bästa sätt!

Varma hälsningar från styrelsen i BJC/Ewa

ps. Glöm inte bort att streama deras musik istället! ds.


Välkommen till BJC vårsäsongen 2020!

Nittonhundratjugo, för jämnt hundra år sedan, spelade den självutnämnde ”King of Jazz” Paul Whiteman och hans orkester in ”Whispering”för första gången. En annan standard från året som överlevt länge och väl är Al Jolsons ”Avalon”. Charlie var namnet bland de små nyfödda att minnas, blåsande herrar med efternamnen Parker och Shavers borta i Amerikat och tangenttryckande Norman här i Sverige. Andra stora namn bland de många som såg dagens ljus var Dave Brubeck, Yusef Lateef och Peggy Lee.

Det som satte fart på jazzen under själva året 1920 var förstås inte några födslar och inte heller några låtar utan en ny marknad. Många musiker lämnade New Orleans och for till det nya alkoholförbudets lönnkrogar (speakeasies = lättpratade ställen) i Chicago och New York. Där behövde de schysst musik!

Som vanligt försöker vi bygga på traditionen och blanda det gamla med det nya och därför är vi mycket glada åt att få presentera wundervackra HANNAH SVENSSON GROUP även om själva konserten är inställd: