Aktuellt!

På grund av rådande pandemi anser vi oss tvungna att ställa in vårens resterande konserter.

Vi jobbar på att flytta konserterna till våren-21 i stället.
Kulturhusets arrangemang ”ISABELLA LUNDGREN tolkar BOB DYLAN” som skulle bli den 7 april är flyttad till vår säsongspremiär den 8 september.
Då hoppas vi alla att samhället rullar på igen så vi får träffas och njuta av fin livemusik, tillsammans.

Tag hand om dig på bästa sätt!

Varma hälsningar från styrelsen i BJC/Ewa

ps. Glöm inte bort att streama deras musik istället! ds.


Vi tänker på alla jazzmusiker som bara får avbokningar nu, så vi har skänkt en summa till den akut instiftade Krisfonden. Gör det du också om du har möjlighet.

Krisfondens syfte är att, i väntan på ett statligt krispaket, samla in pengar från alla som vill ge bidrag till musiker som drabbas av avbokningar pga. Covid-19. Detta för att jazzmusiker ska få ett akut stöd i stundens hetta. 

Efter regeringens besked om ett krispaket för kulturen på 500 mkr, beslutade Krisfondens kommitté att fonden kommer att gälla för mars och april. Därefter kommer fonden att upphöra.

Så här stöder du krisfonden för jazzmusiker: Du kan –fram till och med den 15 april– skänka pengar till Svensk Jazz bankgironummer 701-9854 (ange OCR-nummer 12344) eller swischa till 1236434989, märk din betalning med ”Krisstöd”.  


Välkommen till BJC vårsäsongen 2020!

Nittonhundratjugo, för jämnt hundra år sedan, spelade den självutnämnde ”King of Jazz” Paul Whiteman och hans orkester in ”Whispering”för första gången. En annan standard från året som överlevt länge och väl är Al Jolsons ”Avalon”. Charlie var namnet bland de små nyfödda att minnas, blåsande herrar med efternamnen Parker och Shavers borta i Amerikat och tangenttryckande Norman här i Sverige. Andra stora namn bland de många som såg dagens ljus var Dave Brubeck, Yusef Lateef och Peggy Lee.

Det som satte fart på jazzen under själva året 1920 var förstås inte några födslar och inte heller några låtar utan en ny marknad. Många musiker lämnade New Orleans och for till det nya alkoholförbudets lönnkrogar (speakeasies = lättpratade ställen) i Chicago och New York. Där behövde de schysst musik!

Som vanligt försöker vi bygga på traditionen och blanda det gamla med det nya och därför är vi mycket glada åt att få presentera så sköna ISABELLA LUNDGREN när hon tolkar BOB DYLAN, även om själva konserten är inställd: