Kalendarium

Höstsäsongen 2020, ett Corona-anpassat program
Höstens konserter äger rum i Peter Stormare-salen och naturligtvis är arrangemangen Corona-anpassade. Begränsat antal pers i publiken. Förköp gäller: www.bollnas.se/biljetter


Tisdag 8 sep. klockan 19.30
kör Kulturhuset igång sin konserthöst med ISABELLA LUNDGREN tolkar BOB DYLAN. BJC är medarrangör och våra medlemmar får ett förmånligt entrépris. 


Söndag 4 okt. klockan 15:00
 blir det Hasselgårdtribut med stipendieutdelning. Årets stipendiat BJÖRN ATLE ANFINSEN spelar med sin kvartett. Därefter får vi höra VIVIAN BUCZEK & MARTIN SJÖSTEDT TRIO som bjuder på musik från de senaste skivorna A WOMANS VOICE och ELLA LIVES!

Direktlänk till biljettköp, klicka här.


Tisdag 10 nov. klockan 19.30
  hör vi Georg Riedel – ”THE MESSAGE”, nyskriven musik av Riedel framförd av ett utvalt band i en konsert fritt inspirerad av saxofonisten och kompositören Benny Golson. Benny Golson ingick i trumslagaren Art Blakeys legendariska band ”The Jazz Messengers” under sent 50-tal och besitter sedan dess en naturlig del av jazzhistorien med sitt säregna sätt att spela och inte minst komponera. I skenet av denna jazzhistoria som Georg själv verkat i resonerar han lekfullt och filosofiskt: ”Ska man göra något avantgarde idag så kan det lika gärna ske i traditionen av Benny Golson!”

Resultatet blir en svängig och medryckande musik, självklart med Georgs harmoniska och formmässiga underfundigheter, men ändå i en stil som trivs allra bäst på en jazzklubb.
Med andra ord, här kommer Georgs jazziga sidor fram och framförs av denna för projektet handplockade sextett!

Tobias Wiklund – trumpet och kornett
Fredrik Lindborg – tenorsaxofon  (på bilden syns i stället Per Texas) 
Amanda Sedgwick – altsaxofon  (på bilden syns i stället Johan Hörlén)
Carl Bagge – piano/kapellmästare
Niklas Fernqvist – kontrabas
Daniel Fredriksson – trummor

Direktlänk till biljettköp, klicka här.


Lördag 14 nov. klockan 14
kommer en föreställning för de små med TIGERN SÄGER BRR… Lekfulla texter med starka rim, medryckande melodier i gränslandet mellan jazz och visa! Medverkande: Anna Einarsson sång, Elin Forkelid saxofoner, Adam Forkelid piano, Backa Hans Eriksson bas, Chris Montgomery trummor. GRATIS för alla men biljett erfordras.